Singapore Day 1!

 
I måndags 31/7, 17.55 svensk tid lyfte planet från Arlanda. Vi mellanlandade i Doha i Qatar och gick direkt till nästa flyg med slutdestination Singapore. Flygresorna gick bra och jag lyckades sova en hel del, vi flög med Qatar Airways hela vägen och servicen var kanon!
 
Precis klivit på planet till Doha, nervösa men taggade!
Flygplansmat förgyller flygresan på så sätt att den får tiden att gå lite fortare.
 
På flygplatsen i Singapore passerade vi en passkontroll innan vi fick hämta ut bagaget och lämna flygplatsen. När jag klev ut genom dörrarna på flygplatsen var det som att kliva in i en medelvarm och riktigt fuktig bastu. Luftfuktigheten här är svår att beskriva och man måste nästan uppleva den själv för att förstå. 
 
Vi lyckades få tag i en taxi som körde oss till det air bnb boende som vi nu ska bo på i en vecka innan vi får tillgång till våra studentrum på campus. Vi ska alltså turista i en vecka och känna in Singapore innan vi börjar skolan!
Här sover vi, litet men mysigt!
 
Väl framme vid boendet tog vi alla en dusch och sedan gick vi hungriga ner på gatan för att hitta närmsta restaurang att äta på. Vi valde ett mysigt men enkelt ställe. Gustav och jag beställde något på menyn som hette Assam Laksa Penang och hoppades på det bästa medan Hanna och Jonas valde det säkra kortet fried chicken with rice. När vi fick in maten tyckte Gustav att det luktade mycket märkligt och jag instämmde men uttryckte att det måste vara fisksås som luktar. Rätten serverades i en skål och det liknade en brun sörja med grönsaker, nudlar och någon till ingrediens som vi inte kunde lista ut vad det var. Gustav gissade på hund, Hanna trodde att det var grismage eller någon sorts svamp och jag gissade på någon form av fisk. Efter att ha frågat ägaren av restaurangen vad det faktiskt var som vi åt visade det sig att jag hade rätt, mycket riktigt var det fisk som var huvudingrediensen. Då vi var hungriga åt vi upp nästan allt och försökte vänja oss vid den sura och främmande smaken. Det var spännande att pröva något nytt, men imorgon blir det nog ett mer säkert middagsval för min och Gustavs del...
 
Efter middagen gick vi in en bit mot staden och tittade oss omring i en mindre galleria. Vi köpte med oss yoghurt och bananer till frukost i en matbutik och promenerade sedan hemåt. 
Vandrar in mot staden
Blev ingen shopping idag, men imorgon ska vi alla på jakt efter tofflor-
 
Nu sitter vi på rummet och gör oss i ordning för att sova. Imorgon blir det en tripp till IKEA för att inhandla lakan och handuk mm och så blir det nog till att upptäcka staden. 
Sov gott!
/Lovisa
 
 

Kommentarer:

1 Frängan:

Yaaaay!!

Kommentera här: