The Intrepid

>> Cia <<
 
Hej!
Igår när vi kommit hem från stugan var jag med tjejerna och Ben till Intrepid - Sea, air and space museum. Intrepid var med under andra världskriget och även Korekariget. Den har ett stort däck för att kunna ge plats åt många flygplan, och även för att de ska kunna lyfta. Jag har ringt biblioteket nästan varje dag i några veckor nu för att få tag på biljetterna, de har gratisbiljetter dit som man får låna, och äntligen fick jag tag på dem. Man får ha biljetterna en vecka så det är ganska svårt att få tag på dem, de är också väldigt populära.
 
Imorgon 22.30 går min buss mot Toronto och sen vidare till London. Det blir en nattbuss som tar 10 h så jag hoppas att det blir en bekväm resa. Mer än halva priset att ta bussen än att flyga så det är värt det. Det betyder att jag lämnar Maplewood 19.50 imorgon.
Här kommer lite bilder från måndagen:
 
 
Detta fartyg finns att hittas på Hudson River, floden mellan NJ och NY.
 
 
 
 
Här på båten satt piloterna innan det var dags för avfärd.
 
 
 
Flygplansstol med fallskärm och utlösare.
 
 
Tjejerna testar rymdskepp.
 
 
Black bird, världens snabbaste flygplan.
 
 
 
 
Empire State Building syns även härifrån.
 
 
Enterprise, den var aldrig ute i rymden dock. De testade att ha denna på ett flygplan för att sedan släppa uppe i luften och se om den kunde ta sig vidare själv. Tror de testade fyra gånger.
 
Så här ser det ut nästan direkt efter att flygplanet släppt rymdfärjan.
 
Nämen se där, Christer Fuglesang! 
 
British Airways Concorde. En som bor i communityt där stugan är hjälpte till att flytta flygplanet en bit söderut på Hudson River för ett tag sen.
 
På väg tillbaka för att åka hem, vi gick även förbi en glassbar med bara Ben och Jerrys!
 

Sista helgen i stugan

Hej!
Igår fredag åkte vi till stugan på eftermiddagen. Ben och Renées vänner Island och Vance med dotter kom upp senare på kvällen också. Isla och Renée gick i samma klass när de tog sin masterexamen. Idag gjorde vi inget särskilt på förmiddagen, förutom att jag sov ut hehe, men på eftermiddagen åkte vi med kanoter genom ett träsk. Det var en perfekt å/flod/vattengång utan särksilt mycket ström att åka kanot igenom. På kvällen blev det ännu en tur med fyrhjulingarna. Det är så häftigt att åka när det är helt kolsvart och det enda som syns är helljusen från dem. Ganska kraftfulla fordon det där också! Det här är min sista helg här i stugan så Ben har lovat mig att vi ska åka på den långa turen imorrn med varsin fyrhjuling, den är runt 30 km så det ska bli spännande. Här är lite bilder från dagen.
 
Uppd. Det finns 35km stigar/spår för fyrhjulingar här och den vi ska på är 16 km.
 
 
 
Här kan ni se hur vi åkte, den krokiga vattenlängan åkte vi efter, tog lite mer än en timme. Uppifrån och ner.
Isla och Vance hund Merlin.

 
 
 
 
 
Så nöjd över nya mobilen, bra batteritid, bättre foton och så är den ju rosa!
 
Allas nationaliteter representerade.

Rådjuret flyttade sig ingenting när vi kom igår och körde förbi. Det här är bara någon meter ifrån bilen.
 
 Madison och Ben fiskar.
 
När jag, Madison och Ben står nere vid bryggan så säger de där uppe vid huset "Ser ni björnen?" och jag börjar fundera på om det är dags att springa eller hoppa i vattnet. Men Ben går närmare och börjar fota så jag försökte också få något foto, den var redan en bit bort men den lär ju ha gått förbi oss innan den tog sig ditåt. Mellan huset och bryggan är det en stenig väg ner och kanske 20m lång. Det var en stor svartbjörn som gick lunkandes där. Det finns tydligen sjukt många björnar här och det var kul att äntligen få se en. På kvällarna när vi åker ut med fyrhjulingarna undrar jag hur många björnar man åker förbi egentligen. Det brukar prassla/brytas grenar i skogen ibland. Det ni familjen, nu har jag sett två björnar i mitt liv!
 
 
 
 Bild nere från bryggan.
 
 
 

Ny Blogg Singapore

Hej alla!
 
Jag har börjat skriva inlägg ganska ofta och bestämde mig därför att starta en egen blogg så att inte varje inlägg här handlar om mig. Ni får gärna följa mitt äventyr i Singapore på min blogg!
 
Klicka här: