Halloween och downtown

>> Cia <<
 
Hej!
Nu sitter jag och kollar på någon ointressant film om copyright och musik där de pratar om att låna andras musik och göra till sin egen. Lite oklart men varför inte då passa på att skriva ett blogginlägg och visa lite bilder från senaste tiden här. I fredags firade vi halloween och var på ett house party, det var inte så roligt som jag trodde, tror att andra house partyn kan vara roliga än det. Så jag och Tonje drog hem efter 12 och sov istället. På lördagen tog vi en sväng till köpcentret här för att shoppa lite och äta middag, vi unnar oss lite nu när alla tentor och inlämningar på samma gång är över. Nu är det bara resten kvar! På söndagen tänkte vi fira mer och vi åt brunch nere i downtown. Vi hänger verkligen för lite i downtown så vi måste fortsätta urforska stället.
 
Igår skulle vi ha gått på harry potter-quiz men när vi kom dit 50 min innan så var stället packat, vi blev så ledsna. Detta hade vi sett fram emot i en månad och sen är det fullt. Vi gick istället till en annan restaurang på skolan som heter The Wave och åt. Efter maten åkte vi ner på stan till ett ställe som heter Jacks där jag och Tonje för det mesta spelade biljard, det är roligt!! Här kommer lite bilder.
 
Shannon åkte till en pumpafarm och fixade denna till trappan.
 
Halloween.
 
 
 
Brunchstället.
 
Farmers market.
 
Varm choklad.
 
Vi var så hungriga att vi inte ens hann ta kort inan vi började dela upp maten. VI tänkte att vi tar pannkakor och frukt/salt så delar vi på allting sen.
 
 
Downtown.
 
 
 
 
Troligtvis coolaste väggen i London, det finns en hel del graffiti här.
 
 
 
Lite shopping på Urban Outfitters.
 
Pad thai till middag igår.
 
Tonjes burgare, som var bränd, med vitlök och parmesanpommes.

Näe, det var inte igår

>> Cia <<
 
Hej!
Näe, det var inte igår som jag skrev på bloggen. Idag har det varit 23 grader ute och jag har inte lämnat huset, så kan det gå i tentatider. Man kanske borde ha tagit vara på sista veckan med 20+ grader men vi pluggar på inför de två midtermsen som vi har på tisdag. En midterm är alltså en deltenta. Sist jag bloggade var nog när päronen var här, det var alltså nästan två veckor sedan. Det har inte hänt särskilt mycket, jag var ensam i huset resten av den veckan då mina roomies var hemma hos familjen på reading week, ungefär som ett höstlov. Tackar och tar emot för en veckas ledigt så där mitt i allt! Pappa blev ju dunderförkyld en dag innan de skulle åka hem igen och lagom till helgen blev jag och mamma sängliggandes, i olika delar av världen. Tack för den pappa! 
 
Sedan på måndagen igen började skolan som vanligt. Alla lärare bombar dessa veckor med inlämningar och allt som ska göras men lite har jag ändå gjort redan. Dagens programmeringslabb lämnades in i onsdags, morgondagens text till fotot lämnades in i torsdags, i veckan som var skulle mediauppgiften in, två midterms på tisdag, fotouppgiften där det ska fotoshoppas massa ska in på onsdag så det gör jag efter midtermsen och till sist ska Multimedia och communication-uppgiften in på fredag. De två sista är roliga grejer i photoshop så får man bara det tråkiga undanstökat nu måndag och tisdag så blir det här bra.
 
Igår var vi och kollade riktiga Homecoming, det är när footballslaget har hemmamatch men förra gången var det tydligen "fhoco", fake-homecoming, vet inte riktigt vad som är skillnaden dock. De vann med 56-10 så jag tror att det går riktigt bra för dem. Lite bilder och filmer finns nedanför. Det var exakt som i filmerna, ett gäng cheerleaders som körde lite hejaramsor och var akrobatiska, skolans band som spelade lite då och då, maskor, tävlingar och massa mer. VI köpte biljetter för att sitta på H-läktaren men tänkte att det var ju massa mer folk på andra sidan så vi gick dit istället. Där stod det säsongskort men ingen kollade biljetterna. Vi tänkte att det fanns toppenplatser mitt i på C-läktaren så där satte vi oss. När vi började kolla runt lite så var medelåldern kanske runt en 50-60 år och vi insåg att C var för pensionärer och 50+ haha. Det var till och med en som sa "Are you even legal?" och lite senare förstod vi ju vad han menade. I pausen tog vi vårt pick och pack till H-läktaren där vi hörde hemma. Lite svårt att hänga med i matchen när man inte riktigt förstår reglerna men vi hade kul ändå.
 
I helgen firas Halloween och jag och Tonje ska vara Greaseinspirerat, bilder kommer sen! Vet inte riktigt något mer än det. Nästa måndag fyller Oeishi, in roomie, år och det råkade sig så vara att det är Harry Potter-quiz den dagen. Den är på samma ställe som vi var på quiz när mamma och pappa var och hälsade på så där tänkte vi börja och sen drar vi nog ner på stan. Efter vi vunnit den såklart. Hektisk vecka står på schemat så jag tänkte lägga mig alldeles snart. Här kommer några bilder/kortfilmer från senaste tiden.
 
 
 Himlen brann, dock svårt att få med det på kort. 
 
Jag och Tonje innan footballsmatchen.
 
Gänget! Vi är ett gäng på 7 utbytesstudenter som brukar hänga, här är också Tonjes roomie Teri med, som är från Kanada.
 
Arenan. I mitten där är pensionärsläktaren hehe, den till höger och vänster är för vanligt folk. Lite roligt att se hur lata folk är, ingången är till höger men det är alldeles för långt att gå för att sätta sig till vänster så de trängs allihopa till höger.
 
 
 
Western Mustangs heter alla lag från skolan.
 
Gänget igen!
 
 
 
Här startas matchen igång!
 
 
Varje homerun sprang denna häst förbi, den fick jobba på bra under matchen! Om ni lyssnar noga så hör ni en tjej som var lika chockad som mig, hon säger "Oh my god, there is a horse"!
 
 
Det är verkligen gäss överallt! Det gjorde inte så mycket förrän vi fick reda på att de kan attackera oss och är aggressiva ibland, det vart inte lika kul då.

Hockey Hall of Fame

>> Cia << 

Hej!

Här kommer lite bilder från Hockey Hall of Fame. Det är som ett museum över NHL-spelare genom tiderna och även deras tröjor, masker och andra tillhörigheter. Det var intressant att se och vi var där inne ganska länge, det var rätt stort. Vi fick även se en film i 3D som ni såg på en bild i förra inlägget, det var en kortfilm på 25 min som skulle visa lite hur Stanley Cup började i en rink bland några kompisar. Finns lite mer beskrivningar under bilderna så enjoy!

 
Ingången till souveniraffären, där köpte jag en träningströja som det står Team Canada på för att ha som minne.
 
Foppa!
 
 
Turisten posar bredvid Daniel Sedins tröja.
 
En gammal Börje Salming-tröja och han har tydligen spelat i Toronto!
 
 
 
 
Stanley Cup-ringar, här med Chicago Blackhawks som vinnare.
 
Lite andra cupringar.
 
Fick kliva in i ett omklädningsrum också.
 
Där pappa chillade lite.
 
Bästa posen av mamma haha, här ställde hon sig och skulle se lite tuff ut, cool mama!
 
 
Lite målvaktsmasker genom tiderna.
 
Cuppokaler.
 
Taket i Stanley Cup-rummet!
 
Här är Stanley Cup-nucklan!
 
Här står vinnarna och deras namn, många års vinnare finns med.

 
 
 
Här står det att Sverige är enda laget någonsin att ha vunnit OS och VM-guld samma år.
 
 
En vägg med personer som jag tror gjort något för sporten varje år, på eller utanför planen. Många svenska namn här också.
 
I souveniraffären.