2/8 - IKEA, Indiskt och Rooftop bar

Igår (2/8) införskaffade vi nödvändigheter på IKEA, bland annat lakan och handdukar till våra studentrum som vi fyttar in i på måndag. Vi tog MRT (Singapores motsvarighet till tunnelbana) till stationen Bedok och tog en IKEA shuttle bus som man får åka med gratis. Efter vår första tur ever med MRT införskaffade vi nya SIM-kort vilket innebär att vi nu alla har nya nummer och kan surfa med 4G överallt i Singapore,  lycka!! 
Startar morgonen med en kaffe på Starbucks. Här kan man få starkt kaffe med soyadryck (bra för laktosintolleranta mig...) för en bra peng!
 
Obligatorisk bild utanför IKEA
 
Hay doe!
 
MRT är billigt och supersmidigt att färdas med!
 
 
Efter införskaffandet av "bra att ha saker" gick vi hem och bytte om till finare kläder. Vi beställde en Grab (motsvarande Uber) in till en indisk restaurang i centrala Singapore som vi hittat efter lite googlande. Restaurangen heter Nalan och serverar utan tvekan den bästa indiska mat jag ätit (bortsett ifrån den indiska mat jag åt då jag var i Indien). Restaurangen serverar enbart vegetarisk mat vilket funkar utmärkt trots att ingen av oss är vegeterianer. 5 av 5 möjliga får Nalan då maten var god och väldigt prisvärd. Jag, Hanna och Jonas åt en Tikka masala med cottage cheese och Gustav åt en rätt bestående av friterade ost-bollar i en cashewnöt baserad sås. Till detta beställde vi naanbröd och ris med cashewnötter i.
Besöker ni Singapore och vill äta prisvärd, vegetarisk indisk mat gå till Nalan!
 
Det var vi och massa indier som besökte restaurangen denna kväll.
 
I Singapore är det rent! Här är den offentliga toaletten i gallerian där Nalan ligger. Jag vet då ingen offentlig toalett i Sverige som har spegelblanka golv och handfat...
 
Enligt Gustav är det bästa sättet att få en bra kväll att spontana, mycket riktigt hade han rätt. Vi strosade längst vattnet och in bland höghusen och efter lite letande hittade vi en rooftop bar. Baren heter Altitude och ligger på 63:e våningen (Hanna fick svindel) , en bar som mer liknar en nattklubb. Här spelas hög musik och feststämmningen är sanslös! Vi gick runt och fascinerades av allt folk och den fantastiska utsikten samt dansade i värmen (med personer utklädda till tigrar och pingviner?!). På onsdagar är det "Ladies night" vilket betyder att tjejer har gratis inträde till nattklubbarna här! Jonas och Gustav fick betala ett inträde motsvarande inträdespriser i Stockholms nattliv och fick då en drink på köpet. 
På g mot vattnet, mätta och nöjda!
 
Vi hittade en park med fin utsikt över alla bank-byggnader. 
 
Selfie med höghus i bakgrunden!
 
vi var något imponerade över alla belysta byggnader...
 
Mer fina byggnader...
 
Utsikten över Singapore från nattklubben Altitude på 63:e våningen.
 
 
Jag och tigern blev bästisar.
 
Etfersom att vi var igång hela dagen tog vi en Grab hem vid 01.30 och somnade kring 03-tiden. 
 
Kram från Singapore
/Lovisa

Kommentera här: