Hälsningar från Prag

>> Linus <<

 

Så blev det då tillslut slutet av September och det blev dags även för mig att ta mitt pick och pack och bege mig till fjärran land. Platsen i fråga är Tjeckiens "enda" stad Prag. (Det finns såklart andra städer i Tjeckien men jag utmanar dig att nämna någon utan att Googla).

 

När jag skriver detta har jag varit i Prag i fyra dagar och kanske börjar jag komma lite till rätta här. Även fast dessa fyra dagar bjudit på många intressanta situationer varav en av dem involverade att bli utskälld av en väldigt arg Tjeckisk kvinna ¯\_(ツ)_/¯

 

Myten om Prag stämmer ganska bra såhär långt. Hittills under mina fyra dagar har jag druckit öl varje dag och ofta har det börjats redan till lunch. En lunch som för övrigt var näst intill gratis. En ytterligare faktor som kanske eller kanske inte bidragit till att det blivit så mycket öl är att jag delar rum med en kille från tyskland som är väldigt förtjust i öl. Dessutom är en stor del av de andra erasmusstudenterna från de brittiska öarna. Framför allt irland och alla dessa lever upp till fördomarna som man har om dessa länder och öl.

 

Jag nämnde en room mate i förbifarten och det kan kanske vara intressant att höra mer om. Alla erasmusstudenter som kommer till Karlsuniversitetet tillhandahålls boende av universitetet och vi bor två och två. Vi delar på ett litet rum som är mindre än det korridorsrum jag hade under tiden jag bodde i korridor. Förutom detta så sitter dessa rum ihop två och två med gemensamt kök, toalett och dusch. Vi är alltså fyra personer som delar på världens minsta kök (som bland annat saknar ugn). Men våra grannar är ganska trevliga, två italienska killar som också pluggar datavetenskap. Själva byggnaden ser ut som att den möjligen stått här sedan Stalintiden. Köket luktar lite gammal rök och allting är väldigt dammigt. Även herren som sitter i entrén. Det sitter nämligen en trött gammal herre i "receptionen" till byggnaden som är öppen 24/7 och jag tror att han kanske installerades med byggnaden när den byggdes och sedan inte flyttat ut. Jag har i varje fall inte sett någon annan sitta i receptionen. Oavsett när jag kommit hem på kvällen.

 

Hur som helst. I går var vi på en stor fest som anordnades för alla internationella studenter och resten av veckan ser ganska lugn ut. På söndag ska jag åka iväg på en dagsutflykt till Pilsen som är en annan Tjeckisk stad (vilket jag antar att du vet då du ju googlade efter tjeckiska städer i början av inlägget) där jag antar att det blir mer öl då de är kända för sitt bryggeri.

 

Avslutar detta, ganska långa inlägg med en fotobomb med lite bilder här från Prag: