The Intrepid

>> Cia <<
 
Hej!
Igår när vi kommit hem från stugan var jag med tjejerna och Ben till Intrepid - Sea, air and space museum. Intrepid var med under andra världskriget och även Korekariget. Den har ett stort däck för att kunna ge plats åt många flygplan, och även för att de ska kunna lyfta. Jag har ringt biblioteket nästan varje dag i några veckor nu för att få tag på biljetterna, de har gratisbiljetter dit som man får låna, och äntligen fick jag tag på dem. Man får ha biljetterna en vecka så det är ganska svårt att få tag på dem, de är också väldigt populära.
 
Imorgon 22.30 går min buss mot Toronto och sen vidare till London. Det blir en nattbuss som tar 10 h så jag hoppas att det blir en bekväm resa. Mer än halva priset att ta bussen än att flyga så det är värt det. Det betyder att jag lämnar Maplewood 19.50 imorgon.
Här kommer lite bilder från måndagen:
 
 
Detta fartyg finns att hittas på Hudson River, floden mellan NJ och NY.
 
 
 
 
Här på båten satt piloterna innan det var dags för avfärd.
 
 
 
Flygplansstol med fallskärm och utlösare.
 
 
Tjejerna testar rymdskepp.
 
 
Black bird, världens snabbaste flygplan.
 
 
 
 
Empire State Building syns även härifrån.
 
 
Enterprise, den var aldrig ute i rymden dock. De testade att ha denna på ett flygplan för att sedan släppa uppe i luften och se om den kunde ta sig vidare själv. Tror de testade fyra gånger.
 
Så här ser det ut nästan direkt efter att flygplanet släppt rymdfärjan.
 
Nämen se där, Christer Fuglesang! 
 
British Airways Concorde. En som bor i communityt där stugan är hjälpte till att flytta flygplanet en bit söderut på Hudson River för ett tag sen.
 
På väg tillbaka för att åka hem, vi gick även förbi en glassbar med bara Ben och Jerrys!